Home

Pas op, uw huid is kwetsbaar!

Wist u dat 33% van de mensen met diabetes ooit in zijn leven last krijgt van één of meerdere huidproblemen. Problemen met de huid kunnen dus ook bij u voorkomen. Eén troost, met goede zorg en speciale producten kunt u de meeste klachten goed behandelen en zelfs voorkomen.

Droge huid
Diabetes type één of type twee maakt voor uw huid niet zo veel uit. In beide gevallen is het oppassen geblazen. Zo kunnen mensen met diabetes last hebben van een droge huid en jeuk. Met dank aan een te veel aan glucose dat afgevoerd wordt via de urine. Doordat u extra veel plast, verliest u veel vocht. Hierdoor droogt ook de huid uit. Een droge huid is kwetsbaar en zal eerder schilferen. Ook het krabben tegen de jeuk richt schade aan. Bacteriën en schimmels kunnen nu vrij spel hebben en infecties veroorzaken.

Douche zacht
Grote kans dat u dagelijks onder een warme douche stapt. Maar wist u dat warm water de huid extra uitdroogt? Daarom is het zo belangrijk dat u een ultrazacht doucheschuim als reinigingsproduct gebruikt. Met DiaClin DoucheSchuim weet u zeker dat u goed zit, want deze is speciaal voor uw kwetsbare huid ontwikkeld. Het bevat het 2QR-complex, dat schadelijke bacteriën neutraliseert. Zeep, ureum, conserveermiddelen en andere irriterende bestanddelen zijn weggelaten. Tegelijkertijd werkt DiaClin DoucheSchuim verkoelend en kalmerend dankzij menthol, dat ook zorgt voor de frisse geur. Dat uw huid na het douchen zo zacht en soepel blijft, is te danken aan verzorgende jojoba-olie.

Tips:
-Verzorg uw huid na het douchen met DiaClin BodyLotion (zonder conserveermiddelen).
-Douche niet te lang en niet te heet.

 

 DiaClin BodyLotion betreft een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Copyright © 2023 DiaClin Nederland. All rights reserved.