Home

Suikerplekken? Dit is belangrijk om te weten!

Door uw diabetes bent u extra gevoelig voor huidproblemen. Dat zal geen nieuws voor u zijn. Meer dan 33% krijgt een huidprobleem die het gevolg is van diabetes. Eén van die problemen zijn suikerplekken of diabetische dermopathie, zoals de officiële naam luidt. Gelukkig kunt u met een goede huidverzorging veel problemen voorkomen.

Suikerplekken, wat zijn dat?
Eén van de meest voorkomende huidproblemen waar u last van kunt krijgen zijn suikerplekken. Diabetische dermopathie of wel suikerplekken zijn het gevolg van beschadigde bloedvaatjes in de huid. U herkent deze plekken aan de ovale vorm en rode kleur. Ze zijn meestal zo’n 0,5 tot 1 centimeter groot en ontstaan vooral op uw scheenbenen. Na verloop van tijd worden de plekken vlak en gaan ze schilferen. Uiteindelijk verdwijnt een suikerplek vanzelf en blijft er een bruine plek achter.

Zachte bodylotion speciaal voor u!
DiaClin BodyLotion herstelt de natuurlijke huidbarrière en optimaliseert de huidflora. DiaClin BodyLotion verzorgt de droge, schilferige huid die bij suikerplekken kan voorkomen. Bij jeuk geeft deze bodylotion verlichting en verkoeling.

Unieke eigenschappen van DiaClin
Als u weet dat de helft van mensen met diabetes in meer of mindere mate last kan hebben van suikerplekken, dan is het belangrijk om die plekken te verzorgen met een goede huidverzorging zoals DiaClin BodyLotion. We geven u alle nuttige eigenschappen nog even op een rijtje:

  • Neutraliseert de schadelijke bacteriën met het 2QR-complex.
  • Geeft verkoeling en verlichting als uw huid jeukt.
  • Voorkomt en behandelt een droge huid en jeuk.
  • Bevat geen ureum, onserveringsmiddelen en bestanddelen van dierlijke afkomst.
  • Kan dagelijks gebruikt worden.
  • DiaClin BodyLotion heeft een heerlijk frisse geur en is fijn om mee te smeren.

Dit betreft een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 DiaClin Nederland. All rights reserved.