Home

Uw oog wil ook wat

Voelen uw ogen branderig en droog aan? Grote kans dat dit te maken heeft met uw diabetes. 50% van de mensen met diabetes krijgt last van oogproblemen zoals droge of geïrriteerde ogen. Goed nieuws: er is speciaal voor u een oogspray, die uw ogen direct verzacht.

De oorzaak van droge ogen
Te weinig traanvocht is de oorzaak van uw droge ogen. Niet alleen bij diabetes, maar ook door stof, droge lucht (airco, centrale verwarming), tocht en droog weer kunnen de traanklieren minder traanvocht produceren. Door veel en regelmatig knipperen wordt het traanvocht over de oogbol verdeeld. Knippert u te weinig, dan worden de ogen nog droger. Denk aan langdurig televisie kijken, turen op uw beeldscherm, lezen en autorijden. Overigens hebben ook oudere mensen vaak last van keratoconjunctivitis sicca of wel droge ogen. Ouderen produceren immers minder traanvocht.

Deze oogspray helpt meteen
Vaak zijn droge ogen rood en geïrriteerd en voelen branderig aan, soms zo erg dat het voelt alsof er een zandkorrel in zit. Het klinkt tegenstrijdig, maar ook tranende ogen kunnen het gevolg zijn van te weinig traanvocht. Een weldaad is DiaClin OogSpray speciaal voor mensen met diabetes die u aanbrengt op de gesloten oogleden. Direct na gebruik merkt u dat uw ogen prettig aanvoelen en dat het branderige gevoel is verdwenen. DiaClin OogSpray verzacht meteen, herstelt de natuurlijke balans van de microflora en beschermt tegen irritaties. Dit unieke oogverzorgingsproduct is gebaseerd op het 2QR-complex, dat schadelijke bacteriën neutraliseert en ontstekingen en infecties voorkomt. U hoeft niet bang te zijn voor conserveringsmiddelen en andere irriterende stoffen, want die zitten er niet in. U kunt DiaClin OogSpray dan ook zo vaak gebruiken als u wilt.

Handen wassen!
Behalve droge ogen, kunt u met diabetes type 1 én type 2 ook gevoeliger zijn voor allerlei bacteriële infecties. Denk aan hordeolum, een ontsteking aan een talgklier of zweetklier en beter bekend als een ‘strontje’. Dit kan het gevolg zijn van ongezonde voeding, slaapgebrek, vaak in uw ogen wrijven en slechte hygiëne. Om de nodige problemen te voorkomen is het verstandig dat u altijd eerst uw handen wast voordat u uw ogen aanraakt.

 

Dit betreft een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Copyright © 2023 DiaClin Nederland. All rights reserved.